Syng det! 1

Heftet er laget til Syngende skole, og kan selvsagt tas i bruk av alle som vil dra i gang en sang hvor som helst – og når som helst. Heftet er inkludert i Syngende skole-pakka, og er ellers i salg i notebutikken.no.

For å gjøre sangene både spennende og tilgjengelige for alle har vi krydret dem med ulike elementer: forslag til spennende fremføringsmåter, artige rytmer som kan lages på kroppens instrumenter, og forskjellige små tips til å hjelpe både elever og lærere å synge lettere og bedre. Heftet inneholder også noen enkle metoder for oppvarming og sangledelse, og forslag til hvordan du kan få til akkompagnement på skolen.

Som en hjelp til lærere og ansatte som fortsatt ikke er helt trygge på å lære inn en sang uten lydspor, har vi spilt inn de fleste sangene – enten med sang og gitar, eller med fullt komp. Disse finner du på Tidal og Spotify under Syngende skole. Kompet er også spilt inn for seg i en instrumental versjon og kan brukes som singback. Vi oppfordrer dere samtidig til å finne musikanter på skolen som kan akkompagnere, og på denne måten være med å berike den musikalske kommunikasjonen både for de som synger og et eventuelt publikum. Kanskje dere allerede har opprettet et band med voksne ansatte? Kanskje dere kan få med noen elever som kan (og vil) spille til sangene neste gang dere har fellessangsamling på skolen?

Heftet selges i notebutikken.no og koster kr. 159. Syngende skoler og satsingsskoler har heftet inkludert.